Urządzenia i Akcesoria
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g kaszy jaglanej
-
1000 g wody
-
10 g oleju
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 ząbki czosnku
-
8 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (ok. 60 g, olej zachować)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
113.7 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
367 kJ /
87.7 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
14.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 godz. 15 min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Pasztet z cukinii
1 godz. 45 min
Pasta marchewkowa
15 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min