Urządzenia i Akcesoria
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g kaszy jaglanej
-
1000 g wody
-
10 g oleju
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 ząbki czosnku
-
8 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (ok. 60 g, olej zachować)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
113.7 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
367 kJ /
87.7 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
14.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z cukinii
1 godz. 45 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM6, TM7)
3 godz. 20 min
Sorbet z cukinii i cytryny
8 godz. 10 min
Kulki energetyczne marchewkowo-owsiane
50 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Hummus z warzyw z rosołu
10 min
Batony warzywno-serowe
1 godz.
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min