
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
kaszy jaglanej100 g
-
wody1000 g
-
oleju10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji10 g
-
ząbki czosnku2
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (ok. 60 g, olej zachować)8
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
87.7 kcal /
367 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
2.5 g
Węglowodany
14.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
113.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Pasta marchewkowa
15 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min