
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g serka wiejskiego
- 60 g twarogu koziego (patrz wskazówka)
- 3 łyżki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
- 2 - 3 szczypty soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
20
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 20 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 40 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 6 białek (ok. 200 g)
- 500 g wody
- 4 plastry boczku wędzonego, surowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 439.9 kcal / 1840.4 kJ
- Białko
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 32.9 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Sód
- 1108.3 mg