Urządzenia i Akcesoria
Mule w sosie winno-porowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju
-
170 - 200 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
200 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
800 - 1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych800 - 1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
-
cytryna pokrojona na ćwiartki, do skropienia
-
bagietka pokrojona na kromki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
948.7 mg
Białko
27.6 g
Kalorie
1326.4 kJ /
317 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
16.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Zupa z brokułów i edamame z gorgozolą; Łosoś z warzywami i sosem koperkowym
1 godz. 45 min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
35 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 godz.
Tatar z łososia
10 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Żurek z rumienionym boczkiem
1 godz. 10 min