Mule w sosie winno-porowym

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • oleju
    20 g
    20 g oliwy z oliwek
  • pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
    170 - 200 g
  • białego wina, wytrawnego
    250 g
  • wody
    200 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • tymianku, świeżego tylko liście
    2 gałązki
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • omułków, świeżych, oczyszczonych
    800 - 1000 g
    800 - 1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
  • cytryna pokrojona na ćwiartki, do skropienia
  • bagietka pokrojona na kromki, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 317 kcal / 1326.4 kJ
Białko 27.6 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 948.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...