Urządzenia i Akcesoria
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
700 g
Składniki
-
400 g ogórków gruntowych z odciętymi końcówkami
-
1 łyżeczka soli
-
1 ząbek czosnku
-
20 - 30 g liści mięty, świeżych
-
350 g jogurtu greckiego
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 g białego octu winnego (opcjonalnie)
-
5 g greckiej wódki ouzo (opcjonalnie)
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
354.6 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
267.5 kJ /
63.9 kcal
Tłuszcz
1.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 min
Japońska sałatka z surimi (TM5)
20 min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6, TM7)
10 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6, TM7)
20 min
Sos jogurtowo-miętowy
5 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
1 godz.
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6, TM7)
15 min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6, TM7)
10 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min