Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)

4.9 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
1400 g

Składniki

  • giczy wołowej, z kością (2 szt.)
    700 - 900 g
    300 - 400 g wołowiny, (patrz wskazówka)
  • oleju
    30 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
    100 g
  • korzenia selera pokrojonego na 2 cm kawałki
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • ziaren pieprzu czarnego
    10
  • ziaren ziela angielskiego
    5
  • liście laurowe, suszone
    1 - 2
  • wody (patrz wskazówka)
    1200 - 1400 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 24.6 kcal / 103.1 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 0.6 g
Węglowodany 0.6 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 164.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...