
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
1400 g
Składniki
-
giczy wołowej, z kością (2 szt.)700 - 900 g
-
oleju30 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry100 g
-
korzenia selera pokrojonego na 2 cm kawałki50 g
-
ząbki czosnku2
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
ziaren pieprzu czarnego10
-
ziaren ziela angielskiego5
-
liście laurowe, suszone1 - 2
-
wody (patrz wskazówka)1200 - 1400 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
24.6 kcal /
103.1 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
0.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
164.2 mg