Wersje kompatybilne
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
700 - 900
g giczy wołowej, z kością (2 szt.)
lub 300 - 400 g wołowiny (patrz wskazówka) - 30 g oleju
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 1 - 2 liście laurowe, suszone
- 1200 - 1400 g wody (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 103.1 kJ / 24.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 164.2 mg
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Rosół z kaczki i pieczonych warzyw (z osłoną noża miksującego)
3h 30min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 Min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5h 45min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 Std. 30 Min
Rumienienie wołowiny z cebulą
15 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5h 10min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)
25 min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8h 50min