Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
Składniki
-
1 pierś z kaczki, ze skórą, bez kości (300-400 g, patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki przypraw mieszanych, mielonych, np. cynamonu, goździków, czarnego pieprzu, pieprzu cayenne i imbiru
-
¾ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka miodu
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1600 - 1800 g wody (patrz wskazówka)
-
70 g czerwonego wina
-
70 g dżemu jagodowego lub jagód
-
10 g cukru
-
20 g octu balsamicznego
-
150 - 200 g mieszanki sałat
-
100 g grzanek
-
50 g sera parmezan pokrojonego w cienkie plastry
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek50 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
50 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
40 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min