Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM7)

Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM7)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    75 - 100 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • chili, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • bułki tartej
    150 g
  • filetów z anchois, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
    5 - 6
  • wody
    1200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • makaronu, suchego, typu spaghetti
    320 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 737.5 kcal / 3087.8 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 94.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 1321.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...