
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Rozdrabnianie sera
-
sera ementaler pokrojonego na kawałki200 g
Bulion mięsno-warzywny
-
giczy wołowej, z kością pokrojonej na kawałki500 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki100 g
-
pora pokrojonego na kawałki100 g
-
ziół, świeżych np. natki pietruszki, oregano lub rozmarynu15 g
-
ziaren pieprzu czarnego10
-
goździki2
-
wody1500 - 1600 g
Zupa
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli pokrojonej w 1 cm plastry500 g
-
soli2 łyżeczki
-
kromek bagietki12
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359.8 kcal /
1506.5 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
21.8 g
Węglowodany
24.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
1169.2 mg