Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Rozdrabnianie sera
-
200 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
Bulion mięsno-warzywny
-
500 g kości wołowych, pokrojonych na kawałki500 g giczy wołowej, z kością pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g pora pokrojonego na kawałki
-
15 g ziół, świeżych np. natki pietruszki, oregano lub rozmarynu
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
2 goździki
-
1500 - 1600 g wody
Zupa
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 1 cm plastry500 g cebuli pokrojonej w 1 cm plastry
-
2 łyżeczki soli
-
12 kromek bagietki
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 50 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Sos teriyaki
15 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Zupa cebulowa
1 godz.