Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Rozdrabnianie sera
-
200 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
Bulion mięsno-warzywny
-
500 g kości wołowych, pokrojonych na kawałki500 g giczy wołowej, z kością pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g pora pokrojonego na kawałki
-
15 g ziół, świeżych np. natki pietruszki, oregano lub rozmarynu
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
2 goździki
-
1500 - 1600 g wody
Zupa
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 1 cm plastry500 g cebuli pokrojonej w 1 cm plastry
-
2 łyżeczki soli
-
12 kromek bagietki
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1169.2 mg
Białko
17 g
Kalorie
1506.5 kJ /
359.8 kcal
Tłuszcz
21.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35min
Korma z pieczonymi warzywami, ryżem i marynowaną cebulą; Chlebki naan z oliwą czosnkową
2h
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1h 15min
Kremowe aïoli na żółtkach
10min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1h 15min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1h 15min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8h 50min
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15h
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
45min
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1h 10min
Zupa cebulowa
1h