Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)

4.3 66 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Rozdrabnianie sera
  • sera ementaler pokrojonego na kawałki
    200 g
Bulion mięsno-warzywny
  • giczy wołowej, z kością pokrojonej na kawałki
    500 g
    500 g kości wołowych, pokrojonych na kawałki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    100 g
  • pora pokrojonego na kawałki
    100 g
  • ziół, świeżych np. natki pietruszki, oregano lub rozmarynu
    15 g
  • ziaren pieprzu czarnego
    10
  • goździki
    2
  • wody
    1500 - 1600 g
Zupa
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli pokrojonej w 1 cm plastry
    500 g
    500 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 1 cm plastry
  • soli
    2 łyżeczki
  • kromek bagietki
    12
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 359.8 kcal / 1506.5 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 24.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1169.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...