Kasza pęczak z warzywami i kokilkami jajecznymi

Kasza pęczak z warzywami i kokilkami jajecznymi

2.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Kokilki jajeczne
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • zielonych szparagów bez główek i twardych końcówek (główki zachować), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    200 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • musztardy
    15 g
  • białego wina
    50 g
    50 g wody
  • masło do natłuszczenia foremek
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
    100 g śmietanki sojowej
Kasza pęczak z warzywami
  • limonka ekologiczna
    1
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • liści bazylii, świeżych
    10 g
  • soli
    1 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • rodzynek (opcjonalnie)
    20 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    80 g
  • zielonego groszku, świeżego
    50 g
    50 g zielonego groszku, mrożonego
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    80 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm paski
    150 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej w 0,5 cm paski
    100 g
  • wody
    750 g
  • kaszy jęczmiennej pęczak
    250 g
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
  • jajek
    6
  • sól do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 467.3 kcal / 1955.3 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 603.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...