
Urządzenia i Akcesoria
Kasza pęczak z warzywami i kokilkami jajecznymi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Kokilki jajeczne
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
zielonych szparagów bez główek i twardych końcówek (główki zachować), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)200 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
musztardy15 g
-
białego wina50 g
-
masło do natłuszczenia foremek
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
Kasza pęczak z warzywami
-
limonka ekologiczna1
-
oliwy z oliwek80 g
-
liści bazylii, świeżych10 g
-
soli1 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
rodzynek (opcjonalnie)20 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół80 g
-
zielonego groszku, świeżego50 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm paski150 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej w 0,5 cm paski100 g
-
wody750 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak250 g
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
-
jajek6
-
sól do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
467.3 kcal /
1955.3 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
603.6 mg