Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z królika i purée z batatów
Składniki
-
200 g pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 g tuszki z królika, bez skóry pokrojonej na 6-8 cm kawałki
-
120 - 150 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego2 łyżeczki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżeczki tymianku, suszonego2 łyżeczkę tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
500 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1 łyżeczka soli
-
150 g zielonego groszku, mrożonego
-
200 - 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
150 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę150 g rzepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
50 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
150 g kapusty włoskiej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
15 g mąki pszennej
-
240 - 250 g białej fasoli, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mule w sosie winno-porowym
25 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz. 20 min
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.