
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z królika i purée z batatów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
pora pokrojonego w 1-2 cm plastry200 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
tuszki z królika, bez skóry pokrojonej na 6-8 cm kawałki600 g
-
wody120 - 150 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 łyżeczki
-
tymianku, świeżego2 łyżeczkę
-
liście laurowe, suszone2
-
batatów pokrojonych w 2 cm kostkę500 g
-
soli1 łyżeczka
-
zielonego groszku, mrożonego150 g
-
boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki200 - 250 g
-
marchewki pokrojonej w 1,5 cm kostkę150 g
-
rzepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę150 g
-
selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry50 g
-
kapusty włoskiej pokrojonej na 5-6 cm kawałki150 g
-
mąki pszennej15 g
-
białej fasoli, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy240 - 250 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
717 kcal /
2999.9 kJ
Białko
50.8 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
90 g
Błonnik
21.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1555.3 mg