Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z królika i purée z batatów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 g tuszki z królika, bez skóry pokrojonej na 6-8 cm kawałki
-
120 - 150 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego2 łyżeczki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżeczki tymianku, suszonego2 łyżeczkę tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
500 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1 łyżeczka soli
-
150 g zielonego groszku, mrożonego
-
200 - 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
150 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę150 g rzepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
50 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
150 g kapusty włoskiej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
15 g mąki pszennej
-
240 - 250 g białej fasoli, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1555.3 mg
Białko
50.8 g
Kalorie
2999.9 kJ /
717 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
21.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
90 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Kurczak w zielonym sosie mole
1 godz. 10 min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min