Potrawka z królika i purée z batatów

Potrawka z królika i purée z batatów

2.8 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
    200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • tuszki z królika, bez skóry pokrojonej na 6-8 cm kawałki
    600 g
  • wody
    120 - 150 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 łyżeczki
    1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • tymianku, świeżego
    2 łyżeczkę
    1 łyżeczki tymianku, suszonego
  • liście laurowe, suszone
    2
  • batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • zielonego groszku, mrożonego
    150 g
  • boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
    200 - 250 g
  • marchewki pokrojonej w 1,5 cm kostkę
    150 g
  • rzepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę
    150 g
    150 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
    50 g
  • kapusty włoskiej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
    150 g
  • mąki pszennej
    15 g
  • białej fasoli, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy
    240 - 250 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 717 kcal / 2999.9 kJ
Białko 50.8 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 90 g
Błonnik 21.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1555.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...