Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z królika i purée z batatów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 g tuszki z królika, bez skóry pokrojonej na 6-8 cm kawałki
-
120 - 150 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego2 łyżeczki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżeczki tymianku, suszonego2 łyżeczkę tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
500 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1 łyżeczka soli
-
150 g zielonego groszku, mrożonego
-
200 - 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
150 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę150 g rzepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
50 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
150 g kapusty włoskiej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
15 g mąki pszennej
-
240 - 250 g białej fasoli, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1555.3 mg
Białko
50.8 g
Kalorie
2999.9 kJ /
717 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
21.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
90 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mule w sosie winno-porowym
25min
Ośmiornica po portugalsku
1h 30min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8h 20min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2h 45min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1h 25min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1h
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45min
Królik w sosie "Marengo"
1h 10min
Krupnik z kurczakiem (BLW, dla dzieci)
1h 20min
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2h 10min