Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
2 porcje
Składniki
Kiszona czerwona kapusta
-
300 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
10 g soli
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
50 g czerwonego octu winnego50 g octu sherry
-
1 szczypta sumaku
-
2 ziarna pieprzu czarnego
-
1 szczypta anyżu, mielonego
-
1 goździk
-
1 liść laurowy, suszony
Purée z selera
-
260 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
130 g mleka
-
130 g śmietany, 36% tłuszczu
-
5 g soli
Piersi z kaczki (sous-vide) i sos
-
1510 g wody
-
150 g soli
-
2 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (ok. 200 g każda)
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worka
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 g soku z czerwonych buraków
-
60 g masła zimnego, pokrojonego w 2 cm kostkę
-
15 g skrobi ziemniaczanej15 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
32375.7 mg
Białko
41.6 g
Kalorie
3839.1 kJ /
917.6 kcal
Tłuszcz
58.7 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
34.1 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łatwy gulasz rybny
35 min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1 godz. 45 min
Makaron z cukinii z sosem mango-limonka
20 min
Mule w sosie winno-porowym
25 min
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
35 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min