Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
Składniki
Kiszona czerwona kapusta
-
300 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
10 g soli
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
50 g czerwonego octu winnego50 g octu sherry
-
1 szczypta sumaku
-
2 ziarna pieprzu czarnego
-
1 szczypta anyżu, mielonego
-
1 goździk
-
1 liść laurowy, suszony
Purée z selera
-
260 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
130 g mleka
-
130 g śmietany, 36% tłuszczu
-
5 g soli
Piersi z kaczki (sous-vide) i sos
-
1510 g wody
-
150 g soli
-
2 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (ok. 200 g każda)
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worka
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 g soku z czerwonych buraków
-
60 g masła zimnego, pokrojonego w 2 cm kostkę
-
15 g skrobi ziemniaczanej15 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Mule w sosie winno-porowym
25 min
Comber jagnięcy z ratatouille, fasolką szparagową i gratin z ziemniaków
1 godz. 30 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min