Urządzenia i Akcesoria
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
250 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości
-
1 ząbek czosnku przekrojony na pół
-
150 - 180 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g pieczarek pokrojonych na 3 cm kawałki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka papryki, mielonej (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
322.7 kcal /
1350.2 kJ
Białko
13.7 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
719.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Mini pączki twarogowe
30 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 godz.
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 min
Zapiekanka z tortellini
30 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Zupa bolońska
25 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min