Pulpety po myśliwsku

4.2 90 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 10 g grzybów, suszonych
  • 200 g gorącej wody
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 20 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 150 g ogórków kiszonych przekrojonych na pół
  • 100 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 250 g wody
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 liść laurowy, suszony
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 25 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 411.3 kcal / 1721 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 13.2 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 938.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...