Urządzenia i Akcesoria
Pulpety po myśliwsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych
-
200 g gorącej wody
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g bułki tartej
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
150 g ogórków kiszonych przekrojonych na pół
-
100 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
250 g wody
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
25 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
411.3 kcal /
1721 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
938.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cynamonki na parze
50 min
Żurek z rumienionym boczkiem
1 godz. 10 min
Kurczak w sosie pomidorowo-cebulowym
1 godz. 35 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Klasyczne burgery wołowe
1 godz.
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min