Pulpety po myśliwsku

4.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • grzybów, suszonych
    10 g
  • gorącej wody
    200 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    500 g
  • jajko
    1
  • bułki tartej
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • ogórków kiszonych przekrojonych na pół
    150 g
  • cebuli
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    20 g
  • wody
    250 g
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • liść laurowy, suszony
    1
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • koncentratu pomidorowego
    40 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    25 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 411.3 kcal / 1721 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 13.2 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 938.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...