Urządzenia i Akcesoria
Pulpety po myśliwsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
grzybów, suszonych10 g
-
gorącej wody200 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki500 g
-
jajko1
-
bułki tartej20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
ogórków kiszonych przekrojonych na pół150 g
-
cebuli100 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju20 g
-
wody250 g
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu25 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
411.3 kcal /
1721 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
938.6 mg