Urządzenia i Akcesoria
Kalafior z maślaną bułką tartą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
500 - 600 g różyczek kalafiora
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g bułki tartej (patrz wskazówka)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
614.7 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
826.9 kJ /
197.6 kcal
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 Min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 Min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 Min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 Min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 Min
Rumienienie cukinii
20 Min
Rumienienie pieczarek
25 Min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 Min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 Min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 Min
Jajecznica na parze
15 Min