Urządzenia i Akcesoria
Kalafior z maślaną bułką tartą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
500 - 600 g różyczek kalafiora
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g bułki tartej (patrz wskazówka)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
614.7 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
826.9 kJ /
197.6 kcal
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Jednogarnkowy makaron z małżami
30min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35min
Gotowanie parówek/frankfurterek
20min
Jajecznica na parze
15min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1h 10min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45min