
Urządzenia i Akcesoria
Klasyczne burgery wołowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
40 g bułki tartej (opcjonalnie)
-
2 żółtka
-
1 łyżeczka soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka musztardy
-
1000 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
6 bułek
-
1 pomidor pokrojony w plastry
-
6 liści sałaty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
518.5 kcal /
2177.7 kJ
Białko
45.5 g
Tłuszcz
19.1 g
Węglowodany
39.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
934.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Burrito z mięsem mielonym i awokado
25 min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Pieczony indyk z warzywami, roladkami z boczkiem i konfiturą figową
5 godz.
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1 godz. 20 min
Stripsy z kurczaka w zdrowej panierce i lekki sos czosnkowy
50 min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Burgery z fileta kurczaka jalapeño
50 min
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Spaghetti Bolognese
40 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min