Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 40 g bułki tartej (opcjonalnie)
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka musztardy
lub 1 łyżeczka musztardy Dijon - 1000 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 6 bułek
- 1 pomidor, pokrojony w plastry
- 6 liści sałaty
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2177.7 kJ / 518.5 kcal
- Białko
- 45.5 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 934.6 mg
Alternatywne przepisy
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30min
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1h 20min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1h 20min
Naleśniki z mięsnym farszem
1h
Burgery z fileta kurczaka jalapeño
50 Min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45min
Kanapki z burgerem i cheddarem
1 Std. 30 Min
Steki panierowane w pieprzu
20min
Lody z ciastkami Oreo®
8h 30min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30min
Zupa bolońska
25min
Kokosowy koktajl z twarogiem
10min