
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 5 cm kawałki1000 g
-
oliwy z oliwek4 łyżki
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
ząbków czosnku przekrojonych na pół5 - 6
-
rozmarynu, świeżego4 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
213.3 kcal /
892.4 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
9.6 g
Węglowodany
30.2 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
14 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Klasyczne burgery wołowe
1 godz.
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min