Urządzenia i Akcesoria
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
400 - 500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
1000 g wody
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)2 - 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM pokruszone
-
800 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
15 - 20 g czerwonego octu winnego15 - 20 g octu jabłkowego
-
2 - 3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
2 - 3 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
100 - 120 g śmietany (opcjonalnie) 18% lub 30% tłuszczu
-
250 g mleka
-
25 g masła
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
823.1 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
814.5 kJ /
194.7 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
33.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w cytrynowo-miodowej marynacie z imbirem
2 godz. 20 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Kurczak pieczony na butelce z ziemniakami
5 godz.
Chrupiące jajka onsen z kapustą
2 godz.
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Ziemniaczana tortilla z kurczakiem i warzywami (TM7, TM6, TM5)
45 min
Koreczki z mini naleśników
35 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 min
Zimowa czekolada do picia
10 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min