Makaron w sosie dyniowym

2.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 70 g sera scamorza pokrojonego na 2 cm kawałki
    70 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 70 g sera pecorino pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g oleju
  • 270 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 800 g wody
  • ¾ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
    300 g makaronu, suchego, typu spaghetti

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 534.6 kcal / 2236.8 kJ
Białko 20.2 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 68.9 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 415.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...