Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie dyniowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
70 g sera scamorza pokrojonego na 2 cm kawałki
-
70 g sera pecorino pokrojonego na 2 cm kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g oleju
-
270 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
800 g wody
-
¾ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
534.6 kcal /
2236.8 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
68.9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
415.6 mg