Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie dyniowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
70 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na 2 cm kawałki70 g sera scamorza pokrojonego na 2 cm kawałki
-
70 g sera pecorino pokrojonego na 2 cm kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g oleju
-
270 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
800 g wody
-
¾ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g makaronu, suchego, typu spaghetti300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
415.6 mg
Białko
20.2 g
Kalorie
2236.8 kJ /
534.6 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
68.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2 godz.
Zapiekanka makaronowa z soczewicą i salami
1 godz.
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1 godz. 20 min
Pasta kanapkowa z bobu
45 min
Gotowanie na parze rabarbaru (500-800 g)
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Placki z cukinii (low carb)
50 min
Zupa dyniowa
25 min