Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik arbuzowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1 porcja
Składniki
-
100 g arbuza bez pestek, pokrojonego na kawałki
-
50 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych50 g truskawek, świeżych
-
2 liście bazylii, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 liście mięty, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu
-
65 g sera feta pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
615.1 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1575.8 kJ /
376.6 kcal
Tłuszcz
30.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
10 Min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 Std.
Jaglany koktajl z tahini
15 Min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 Min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 Std.
Chłodnik z cukinii z miętą
2 Std.
Chłodnik wiśniowy
1 Std. 20 Min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6, TM7)
15 Min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 Min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 Min
Sernik baskijski z matchą
10 Std. 15 Min
Świąteczny poncz
15 Min