Wegetariańskie hot dogi ze szparagami

Wegetariańskie hot dogi ze szparagami

4.1 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 sztuk

Składniki

Panierowane szparagi
  • wody
    500 g
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek
    12
    12 białych szparagów, obranych, bez twardych końcówek
  • mąki pszennej
    5 łyżek
  • jajka roztrzepane
    2
  • panierka panko do obtoczenia (ok. 100 g)
    bułka tarta, do obtoczenia (ok. 100 g)
Cytrynowy majonez i dressing
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    250 g
  • cytryny ekologicznej
    ½
  • jajko w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
    1
  • musztardy
    15 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • mieszanki młodych sałat
    90 g
  • octu balsamicznego
    30 g
  • miodu, płynnego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • bułek do hot dogów (patrz wskazówka)
    6
  • rzodkiewki pokrojone w plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 617 kcal / 2583 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 860 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...