Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
TM6 TM5

Wegetariańskie hot dogi ze szparagami

4.3 (13 ocen)

Składniki

Panierowane szparagi

  • 500 g wody
  • 12 zielonych szparagów, bez twardych końcówek
    lub 12 białych szparagów, obranych, bez twardych końcówek
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 2 jajka, roztrzepane
  • panierka panko, do obtoczenia (ok. 100 g)
    lub bułka tarta, do obtoczenia (ok. 100 g)

Cytrynowy majonez i dressing

  • 250 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ½ cytryny, ekologicznej
  • 1 jajko, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
  • 15 g musztardy
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 90 g mieszanki młodych sałat
  • 30 g octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu, płynnego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 6 bułek do hot dogów (patrz wskazówka)
  • rzodkiewki, pokrojone w plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
2583 kJ / 617 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
61 g
Tłuszcz
37 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
3.3 g
Sód
860 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy