Pasta kanapkowa z bobu
TM6 TM5

Pasta kanapkowa z bobu

4.1 (49 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 500 g bobu, świeżego
    lub 500 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
  • ½ pęczka koperku, świeżego, plus dodatkowa ilość posiekanego koperku do dekoracji
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g miodu
  • 45 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 10 g płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do smaku
  • ser feta, pokrojony na kawałki, do dekoracji (ok. 100 g)
  • pieczywo, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
821.8 kJ / 196.4 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
18.4 g
Tłuszcz
11.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
6.6 g
Sód
225.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy