Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek

Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek

3.8 48 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • wody
    400 g
  • zielonej soczewicy, suszonej
    40 g
  • zielonych oliwek, bez pestek
    20 g
  • ząbka czosnku
    ¼ - ½
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • kromki pieczywa pełnoziarnistego (ok. 70 g)
    2
  • ogórek gruntowy (ok. 100 g), pokrojony w słupki
    1
    1 ogórek kiszony, (ok. 100 g), pokrojony w słupki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 375.4 kcal / 1570.7 kJ
Białko 18.4 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 64.7 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 1268.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...