Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 40 g zielonej soczewicy, suszonej
- 20 g zielonych oliwek, bez pestek
- ¼ - ½ ząbka czosnku
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 kromki pieczywa, pełnoziarnistego (ok. 70 g)
-
1
ogórek gruntowy (ok. 100 g), pokrojony w słupki
lub 1 ogórek kiszony (ok. 100 g), pokrojony w słupki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1570.7 kJ / 375.4 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 1268.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 Min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40min
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40min