
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
wody400 g
-
zielonej soczewicy, suszonej40 g
-
zielonych oliwek, bez pestek20 g
-
ząbka czosnku¼ - ½
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
kromki pieczywa pełnoziarnistego (ok. 70 g)2
-
ogórek gruntowy (ok. 100 g), pokrojony w słupki1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
375.4 kcal /
1570.7 kJ
Białko
18.4 g
Tłuszcz
5.9 g
Węglowodany
64.7 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
1268.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Kakaowa jaglanka z bananem i migdałami
40 min