
Wersje kompatybilne
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g cebuli szalotki przekrojonej na pół
lub 60 g cebuli przekrojonej na pół - 1 ząbek czosnku
-
20
g oleju
lub 20 g oleju kokosowego - 400 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 70 g wody
- 250 g mleczka kokosowego
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 800 g gnocchi gotowych (patrz wskazówka)
- 300 g jogurtu naturalnego
- 40 g wiórków kokosowych (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do posypania
- skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- 300 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 1 laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
- 25 g cukru
- 20 g nasion chia
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 748.4 kcal / 3131.3 kJ
- Białko
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Węglowodany
- 97.9 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.3 g
- Sód
- 1029.5 mg