Wersje kompatybilne
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
lub 60 g cebuli, przekrojonej na pół - 1 ząbek czosnku
-
20
g oleju
lub 20 g oleju kokosowego - 400 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 70 g wody
- 250 g mleczka kokosowego
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 800 g gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)
- 300 g jogurtu naturalnego
- 40 g wiórków kokosowych (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do posypania
- skórka otarta z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 300 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 1 laska wanilii, tylko ziarna (patrz wskazówka)
- 25 g cukru
- 20 g nasion chia
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3131.3 kJ / 748.4 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 97.9 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.3 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1029.5 mg
Alternatywne przepisy
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1h 10min
Gnocchi w sosie pomidorowym; Surówka brokułowa; Sorbet owocowy
30min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1h
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6)
35min
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 Min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1h 20min
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
1h
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1h 15min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1h 30min
Lasagne dyniowa
1 Std. 45 Min
Lasagne z warzywami
1u. 25min