
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju20 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki400 g
-
wody70 g
-
mleczka kokosowego250 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
gnocchi gotowych (patrz wskazówka)800 g
-
jogurtu naturalnego300 g
-
wiórków kokosowych (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do posypania40 g
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki300 g
-
laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)1
-
cukru25 g
-
nasion chia20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
748.4 kcal /
3131.3 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
97.9 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
25.3 g
Sód
1029.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Risotto z dynią i serem
50 min
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
1 godz.
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1 godz. 15 min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2 godz. 10 min
Lasagne z warzywami
1 godz. 25 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min