
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
270 g makaronu, suchego, typu spaghetti Lubella
-
800 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania
-
180 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
25 g oliwy z oliwek . plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g różyczek brokułu
-
80 g płatków owsianych, górskich
-
20 g ziaren słonecznika
-
10 g płatków drożdżowych (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka liści kolendry, suszonej
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
1 ząbek czosnku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
550 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ - 1 łyżeczka cukru
-
5 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
ser parmezan wegański, do posypania (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
633.5 kcal /
2650.3 kJ
Białko
28.5 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
105.3 g
Błonnik
12.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
477.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wrapy z hummusem i warzywami
1 Std.
Tofucznica
30 Min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 Min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 Min
Wegańskie burgery
45 Min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 Std. 20 Min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 Min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 Min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 Min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 Std. 10 Min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 Std. 5 Min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 Std. 20 Min