Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
TM5 TM6

Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym

3.4 (22 oceny)

Składniki

  • 270 g makaronu, suchego, typu spaghetti, Lubella
  • 800 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
  • 180 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 25 g oliwy z oliwek . plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 150 g różyczek brokułu
  • 80 g płatków owsianych, górskich
  • 20 g ziaren słonecznika
  • 10 g płatków drożdżowych (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka liści kolendry, suszonej
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 550 g krojonych pomidorów, z puszki
    lub 550 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ½ - 1 łyżeczka cukru
  • 5 liści bazylii, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ser parmezan, wegański, do posypania (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2650.3 kJ / 633.5 kcal
Białko
28.5 g
Węglowodany
105.3 g
Tłuszcz
12.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
12.5 g
Sód
477.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy