Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
40 g orzechów pistacjowych, niesolonych40 g orzechów pistacjowych, solonych (patrz wskazówka)
-
200 g wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale), pokrojonego w 1-2 cm kostkę200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
120 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
700 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
636.4 mg
Białko
24.4 g
Kalorie
3006.3 kJ /
718.5 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Węglowodany
64.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 godz.
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min