
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1 porcja
Składniki
-
wody400 g
-
ziemniaków, młodych (Ø maks. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na pół300 g
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
rzodkiewek przekrojonych na pół45 g
-
szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki5 g
-
twarogu, chudego pokrojonego na kawałki90 g
-
jogurtu naturalnego75 g
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350.6 kcal /
1466.9 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
60.3 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
746.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wrapy caprese
10 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem
20 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min