Urządzenia i Akcesoria
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1 porcja
Składniki
-
400 g wody
-
300 g ziemniaków, młodych (Ø maks. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na pół
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
45 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
5 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki
-
90 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
-
75 g jogurtu naturalnego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
746.2 mg
Białko
20.3 g
Kalorie
1466.9 kJ /
350.6 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
60.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min