Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem

Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem

4.8 122 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1 porcja

Składniki

  • 400 g wody
  • 300 g ziemniaków, młodych (Ø maks. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na pół
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • 2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
  • 45 g rzodkiewek przekrojonych na pół
  • 5 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki
  • 90 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
  • 75 g jogurtu naturalnego
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 350.6 kcal / 1466.9 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 3.8 g
Węglowodany 60.3 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 746.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...