
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1 porcja
Składniki
-
wody400 g
-
ziemniaków, młodych (Ø maks. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na pół300 g
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
rzodkiewek przekrojonych na pół45 g
-
szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki5 g
-
twarogu, chudego pokrojonego na kawałki90 g
-
jogurtu naturalnego75 g
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350.6 kcal /
1466.9 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
60.3 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
746.2 mg