Polędwiczki w sosie whisky

3.8 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g whisky
  • 600 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 150 g cebuli pokrojonej w ósemki
  • sól do oprószenia
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 20 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostkę bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 385.3 kcal / 1612 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 600.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...