Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki w sosie whisky
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
whisky100 g
-
polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry600 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia10 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki150 g
-
sól do oprószenia
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia20 g
-
wody300 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
385.3 kcal /
1612 kJ
Białko
23.5 g
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
600.9 mg