Polędwiczki w sosie whisky

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • whisky
    100 g
  • polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry
    600 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    10 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki
    150 g
  • sól do oprószenia
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
    20 g
  • wody
    300 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostkę bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 385.3 kcal / 1612 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 600.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...