Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki w sosie whisky
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g whisky
-
600 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
sól do oprószenia
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
-
300 g wody
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 kostkę bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszoną1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
600.9 mg
Białko
23.5 g
Kalorie
1612 kJ /
385.3 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2 godz.
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
1 godz. 20 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
25 min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM5)
30 min
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
55 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
4 godz.