Urządzenia i Akcesoria
Twarożek ziołowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
6 gałązek liści natki pietruszki, świeżych
-
6 gałązek koperku, świeżego tylko liści
-
6 gałązek trybuli, świeżej (opcjonalnie) tylko liści
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
250 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
60 g mleka60 g wody mineralnej, niegazowanej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka oliwy z oliwek (opcjonalnie) do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
583.3 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
910.3 kJ /
217.6 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Serek ziołowy
48 godz. 15 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45 min
Kanapki z siekanymi składnikami
2 godz. 15 min
Twarożek kanapkowy
5 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min