Twarożek ziołowy

Twarożek ziołowy

4.8 330 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 6 gałązek liści natki pietruszki, świeżych
  • 6 gałązek koperku, świeżego tylko liści
  • 6 gałązek trybuli, świeżej (opcjonalnie) tylko liści
  • ½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
  • 250 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 60 g wody mineralnej, niegazowanej
    60 g mleka
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (opcjonalnie) do skropienia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 583.3 mg
Białko 10.8 g
Kalorie 910.3 kJ / 217.6 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...