Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
polędwica wieprzowa (500 g, Ø 5-6 cm)1
-
boczku wędzonego, surowego, w plastrach8 - 10 plastrów
-
ząbki czosnku2
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
oleju20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
wody700 g
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
czerwonego wina30 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
makaronu, suchego długiego, np. linguine300 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki80 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu80 g
-
natka pietruszki, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1104.4 kcal /
4621 kJ
Białko
40.8 g
Tłuszcz
69.7 g
Węglowodany
77.5 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
29.8 g
Sód
1235.3 mg