
Urządzenia i Akcesoria
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
600 - 700 g fileta z łososia, świeżego ze skórą, pokrojonego na 4 kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek plus 3 łyżki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
800 g ziemniaków, woskowych (niemączystych, patrz wskazówka), pokrojonych w 2-3 cm łódeczki, ze skórką lub bez
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
701.5 kcal /
2935 kJ
Białko
42.4 g
Tłuszcz
41.6 g
Węglowodany
41.9 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
2744.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.