Polpette di scarola

4.5 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
33 pezzi

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 1000 g di scarola lavata e tagliata
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pane raffermo a pezzi
  • 50 g di pangrattato
  • 70 g di olive nere
  • 20 g di capperi
  • 10 g di uvetta
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • farina di mais q.b. per panare
  • pangrattato q.b. per panare
  • olio da cucina, spray

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 44.7 kcal / 187.1 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 1.7 g
Węglowodany 5.8 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 95.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...