Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico

Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico

4.3 71 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • 150 g di farina tipo 00
  • ½ limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 75 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua
Peperoni
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di peperoni gialli e rossi, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • 250 g di mozzarella per pizza (vedere varianti)
  • 10 pomodori ciliegino a metà
  • 10 foglie di basilico fresche lavate
  • 20 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 215.7 kcal / 902.4 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 13.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 229.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...