Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico

Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico

4.3 67 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • di farina tipo 00
    150 g
  • limone la scorza (senza la parte bianca)
    ½
  • di burro a pezzi
    75 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di acqua
    50 g
Peperoni
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di peperoni gialli e rossi, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di mozzarella per pizza (vedere varianti)
    250 g
  • pomodori ciliegino a metà
    10
  • foglie di basilico fresche lavate
    10
  • di olio extravergine di oliva
    20 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 215.7 kcal / 902.4 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 13.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 229.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...