Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purè di patate
- 300 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (0.5 cm)
- 105 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 10 g di burro
- 1 pizzico di noce moscata (opcjonalnie)
Polpettine
- 150 g di cipolla, a pezzi
- 60 g di gambo di sedano, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b. tritato per guarnire
- ½ cucchiaino di foglie di salvia secca
- ½ cucchiaino di sale alle erbe
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di carne di tacchino, senza pelle e disossata, cotta al forno
- 3 uova grandi
- 120 g di pangrattato
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 247 kJ / 59 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate in padella
1 godz.
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
1h 45min
Frullato viola
10min
Patate speziate
30 Min
Polpettone zucca e spinaci
1 Std. 15 Min
Ghiaccioli tricolore
7u. 15min
Fairy bread (Pane fatato)
7 Std.
Millefoglie di patate e polpo (TM6)
40min
Uova alla triestina
30 Min
Polpette di fave e pecorino
40min
Torta al cioccolato 2 ingredienti
Keine Bewertungen
Cannelloni alla zucca e provola
1 Std. 50 Min