![Merluzzo sottovuoto con crema di peperoni Merluzzo sottovuoto con crema di peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f0f08d71-08ea-4749-8e02-65671a9d287f/Derivates/020e9045-71de-4bd4-a6e5-81320d05efb8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merluzzo
- 1500 g di acqua
- 400 g di filetti di merluzzo (4x100 g ciascuno, spessore 2 cm)
- 30 g di succo di limone
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
- 20 g di olio extravergine di oliva
Salsa ai peperoni
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di peperoni, puliti e a listarelle (1 cm circa)
- 60 g di passata di pomodoro
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manzo ai carciofi e olive a Cottura Lenta
2 Std.
Tonno sottovuoto in salsa teriyaki
55 min
Filetto di maiale sottovuoto con Casera, patate e mele
3h 30min
Pesce spada bardato al finocchietto sottovuoto
1 Std. 30 Min
Salmone sottovuoto in salsa teriyaky
1h 20min
Sovracosce di pollo sottovuoto
1h 35min
Straccetti di manzo dorati
15 min
Salmone con crema di avocado sottovuoto
1h
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3sa 20 dk
Manzo a Cottura Lenta con funghi e verdure
5sa 20 dk
Petto di pollo Sottovuoto con salsa satay
2 Std.
Verdure miste insaporite
30 min