Fiori di zucca ripieni di patate, scamorza e prosciutto
TM6 TM5 TM31

Fiori di zucca ripieni di patate, scamorza e prosciutto

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 100 g di scamorza a pezzi
  • 100 g di prosciutto cotto a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 300 g di patate, pelate e a fette sottili
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 12 fiori di zucca puliti, privati del pistillo
  • pangrattato q.b.
  • burro q.b.

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
366.5 kJ / 87.6 kcal
Białko
6.3 g
Węglowodany
4.9 g
Tłuszcz
4.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
0.6 g
Sód
205.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy