Wersje kompatybilne
Fiori di zucca ripieni di patate, scamorza e prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di scamorza a pezzi
- 100 g di prosciutto cotto a pezzi
- 500 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a fette sottili
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 12 fiori di zucca puliti, privati del pistillo
- pangrattato q.b.
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 366.5 kJ / 87.6 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 205.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata ricotta e spinaci
2 godz.
Torta salata con melanzane e scamorza
1 Std. 30 Min
Rotolo di frittata
45 Min
Melanzane alla messinese
30 Min
Paccheri zucca e provola
45 Min
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20 min
Crepês asparagi e salsiccia
1sa 50 dk
Bicchierini di gamberi in salsa cocktail
1h
Tagliolini con gamberoni e ricotta all'arancia
1h
Gattò di patate e spinaci
2 godz.
Tortino con il cuore morbido al lampone
3 godz. 30 min
Lasagne zucca e salsiccia
2 godz.