Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate a pasta gialla, sbucciate, a pezzi (2-3 cm)
- 170 g di cipolla a metà
- 2 uova
- 30 g di fiocchi di avena
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 40 g di farina di riso
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 spicchio di aglio
- 450 g di spinaci in foglia surgelati scongelati, ben scolati (circa 350 g peso netto)
- 3 pizzichi di pepe macinato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 cucchiai di burro chiarificato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 587.8 kJ / 140.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 574.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di zucchine e ricotta
40 min
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 min
Sformato vegetale
1 Std.
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1 Std. 10 Min
Polpette di ricotta al sugo
50 min
Patate dolci al forno con salse dip (cetriolini, mango, fagioli neri)
45 min
Torta salata di verdure e contorno di insalata
1 godz. 5 min
Crocchette di cavolfiore in umido
1 godz. 30 min
Polpettone di ceci e spinaci
1 godz. 30 min
Shakshuka (Crema di pomodori e peperoni con uova)
35 min
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40 min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1 Std.