Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino Romano a pezzi
- 30 g di mandorle pelate
- 30 g di pinoli sgusciati
- 200 g di scarola, le foglie lavate e asciugate, a pezzi
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 5717 kJ / 1366 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 132.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1943.1 mg
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine e basilico
20 min
Pasta al pesto di cavolo nero
40 Min
Biscotti integrali di frutta secca
2 Std.
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
35 dk
Pesto di melanzane
10 Min
Paccheri zucca e provola
45 dk
Pasta con pesto di carciofi
30 Min
Pasta verze e pancetta
40 Min
Pesto di rucola e avocado
15 Min
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40 Min
Pasta al pesto di fagiolini
30 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min