Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 funghi champignon freschi
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1 pizzico di aglio in polvere
- 30 g di pangrattato
- 250 g di zucca cotta
- 1 tuorlo
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 80.7 kJ / 19.3 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 65 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1 Std. 30 Min
Sgombro con contorno di verdure
30 Min
Salmone con pesto di cedro
30 Min
Sformatini di bucce di piselli con crema allo yogurt e menta
1 godz. 40 min
Polpette di fave e pecorino
40 Min
Crema di zucca e carote, polpette di vitello e contorno di topinambur
1h
Gattò di patate e spinaci
2 godz.
Frittelle di quinoa e cime di rapa
1 Std. 30 Min
Polpettone zucca e spinaci
1 Std. 15 Min
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2 godz.
Lasagne zucca e salsiccia
2 godz.