
Urządzenia i Akcesoria
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g białych pieczarek, świeżych
-
20 g siemienia lnianego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
450 g wody
-
2 jajka
-
5 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczka oliwy z oliwek
-
5 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół (ok. 100 g)
-
3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego (ok. 60 g)
-
koperek, świeży posiekany, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483.1 kcal /
2021.2 kJ
Białko
26.2 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
29.1 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
669 mg