Urządzenia i Akcesoria
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g białych pieczarek, świeżych
-
20 g siemienia lnianego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
450 g wody
-
2 jajka
-
5 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczka oliwy z oliwek
-
5 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół (ok. 100 g)
-
3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego (ok. 60 g)
-
koperek, świeży posiekany, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
669 mg
Białko
26.2 g
Kalorie
2021.2 kJ /
483.1 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Roladki z zielonego omletu z szynką i mozzarellą
20 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min