
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i sosem koperkowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Sos koperkowy
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g orzeszków piniowych
-
60 g oliwy z oliwek
-
25 - 30 g koperku, świeżego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g kaparów, konserwowych (opcjonalnie)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
150 g jogurtu greckiego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Obieranie ziemniaków
-
600 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
600 g wody
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Sałatka z młodymi ziemniakami i szparagami
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
1300 g wody
-
5 jajek
-
400 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 ogórek (ok. 180 g), pokrojony w plastry
-
orzeszki piniowe (opcjonalnie) do dekoracji
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
528 kcal /
2209.2 kJ
Białko
22.9 g
Tłuszcz
32.8 g
Węglowodany
39.1 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
595.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Risotto z kimchi
35 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min