Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
500 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych500 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
100 g mieszanki sałat
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
150 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych np. truskawek, czerwonych porzeczek, malin, pokrojonych na kawałki
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 3 mm plastry
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
ocet balsamiczny do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2465.2 mg
Białko
22.6 g
Kalorie
1412.9 kJ /
337.7 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort naleśnikowy z matchą
6 godz.
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min