Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
500 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych500 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
100 g mieszanki sałat
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
150 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych np. truskawek, czerwonych porzeczek, malin, pokrojonych na kawałki
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 3 mm plastry
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
ocet balsamiczny do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2465.2 mg
Białko
22.6 g
Kalorie
1412.9 kJ /
337.7 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25min
Margarita arbuzowa (moktajl)
10min
Jadalny ogródek warzywny
15min
Pistacjowa carbonara
40min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20min
Pistacjowa matcha latte
20min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30min
Moktajl z niebieską herbatą i marakują
40min
Pudding chia z mango i malinami
4h 10min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25min