
Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
400 g jogurtu naturalnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
2 - 3 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
2 papryki spiczaste (200-250 g każda lub kilka mniejszych)
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
200 - 250 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
50 g orzeszków piniowych
-
500 g wody
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcje
Sód
909 mg
Białko
18.2 g
Kalorie
1913.3 kJ /
457.3 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min