Riso saporito al pomodoro e peperoni

Riso saporito al pomodoro e peperoni

4.2 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 300 g di riso Parboiled
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di cipolla rossa
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 200 g di pomodori maturi a metà
  • 150 g di peperoni rossi puliti e a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino di curry in polvere
  • 1 cucchiaino di timo secco
  • 50 g di carota pelata e a fette sottili (2 mm)
  • 100 g di piselli freschi o surgelati
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 262.7 kcal / 1099.3 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 3806.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...