Pasta fredda al profumo di zafferano e limone

Pasta fredda al profumo di zafferano e limone

3.3 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • uova
    2
  • di acqua + q.b. per la cottura della pasta
    1000 g
  • di cipollotto a pezzi
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di vino bianco secco
    150 g
  • di zafferano in polvere
    1 bustina
  • di scorza di limone tritata
    1 cucchiaino
  • di sale + q.b. per la cottura della pasta
    2 pizzichi
  • di pasta corta a piacere
    160 g
  • barba di finocchio q.b. per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 519 kcal / 2170.5 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 66.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 864.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...