Pasta fredda al profumo di zafferano e limone

Pasta fredda al profumo di zafferano e limone

3.2 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • 2 uova
  • 1000 g di acqua + q.b. per la cottura della pasta
  • 100 g di cipollotto a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di vino bianco secco
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
  • 2 pizzichi di sale + q.b. per la cottura della pasta
  • 160 g di pasta corta a piacere
  • barba di finocchio q.b. per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 519 kcal / 2170.5 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 66.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 864.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...