Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola

Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola

4.8 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • di basilico fresco lavate e asciugate
    10 foglie
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di anacardi non salati
    50 g
  • di sale + q.b.
    5 g
  • olio extravergine di oliva
    80 g
  • di acqua
    1200 g
  • di pasta secca corta tipo farfalle
    350 g
  • di pomodori datterino o Piccadilly a tocchetti
    150 g
  • di bresaola a listarelle
    100 g
  • di olive nere denocciolate a rondelle
    50 g
  • di mozzarella fiordilatte, ben sgocciolata, a cubetti
    125 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 774.8 kcal / 3241 kJ
Białko 30.9 g
Tłuszcz 41.1 g
Węglowodany 74.9 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 947 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...