Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola
TM6 TM5

Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola

4.8 (28 ocen)

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 10 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di anacardi non salati
  • 5 g di sale + q.b.
  • 80 g olio extravergine di oliva
  • 1200 g di acqua
  • 350 g di pasta secca corta, tipo farfalle
  • 150 g di pomodori datterino o Piccadilly a tocchetti
  • 100 g di bresaola a listarelle
  • 50 g di olive nere denocciolate a rondelle
  • 125 g di mozzarella fiordilatte, ben sgocciolata, a cubetti

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3241 kJ / 774.8 kcal
Białko
30.9 g
Węglowodany
74.9 g
Tłuszcz
41.1 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Błonnik
3.5 g
Sód
947 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy