![Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ce3dfc7d123cf72581285687d8eb6d9c/Derivates/9973bd0ff3bd73fc3d82fad4427fdd563ff7e762.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di anacardi non salati
- 5 g di sale + q.b.
- 80 g olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 350 g di pasta secca corta, tipo farfalle
- 150 g di pomodori datterino o Piccadilly a tocchetti
- 100 g di bresaola a listarelle
- 50 g di olive nere denocciolate a rondelle
- 125 g di mozzarella fiordilatte, ben sgocciolata, a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3241 kJ / 774.8 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 74.9 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 947 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla siciliana
30 min
Insalata Feta, ciliegie e gremolada alle mandorle
10 min
Pasta al pesto di fagiolini
30 min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 min
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
30 min
Pici all'etrusca
1 Std. 45 Min
Orzo con pollo al miele con pesto
45 min
Spaghetti broccoli e noci
40 min
Pasta con crema di barbabietola (senza lattosio)
20 min
Sedanini al verde con gamberi insaporiti
30 min
Straccetti di pollo con noodles e verdure
45 min
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1 Std.