Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di anacardi non salati
- 5 g di sale + q.b.
- 80 g olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 350 g di pasta secca corta, tipo farfalle
- 150 g di pomodori datterino o Piccadilly a tocchetti
- 100 g di bresaola a listarelle
- 50 g di olive nere denocciolate a rondelle
- 125 g di mozzarella fiordilatte, ben sgocciolata, a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3241 kJ / 774.8 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 74.9 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 947 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trofie fredde con pesto di avocado
30 Min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 Min
Spaghetti alla checca
40 min
Linguine allo sgombro
30 Min
Spaghetti alla siciliana
30 Min
Pasta alla carcerata
30 Min
Carbonara vegetariana
30 Min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 Min
Cous cous con sgombro e olive
30 Min
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35 Min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 Min
Lasagne zucca e salsiccia
2sa