Trofie al pesto con patate e fagiolini

Trofie al pesto con patate e fagiolini

4.8 24 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Trofie
  • di farina di grano duro
    250 g
  • di farina tipo 0
    100 g
  • di acqua
    170 g
  • di sale
    1 pizzico
Pesto alla genovese
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    80 g
  • di pinoli sgusciati
    30 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    ½
  • di foglie di basilico fresche
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    100 - 130 g
  • di acqua
    1200 g
  • di patate pelate e a tocchetti (1 cm)
    250 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di fagiolini verdi freschi puliti e a pezzi (3 cm)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 754.3 kcal / 3156 kJ
Białko 21.6 g
Tłuszcz 40.7 g
Węglowodany 80.2 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 577.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...