Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Trofie
- 250 g di farina di grano duro + q.b.
- 100 g di farina tipo 0
- 170 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Pesto alla genovese
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 30 g di pinoli sgusciati
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di foglie di basilico fresche
- 100 - 130 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 100 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3156 kJ / 754.3 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 80.2 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 577.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta broccoli e acciughe
40 min.
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1h 20min
Spaghetti broccoli e noci
40 min.
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45 min.
Lasagna vegetariana
2h
Lasagne di zucchine con Affettatutto Bimby® (TM6)
2h 15min
Lasagna erbette, ricotta e prosciutto
2h
Lasagne con zucchine e salmone al profumo di limone
2h
Gnocchi di patate con crema allo zafferano
1h 30 min.
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50 min.
Pasta al pesto di fagiolini
30min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30min