![Trofie al pesto con patate e fagiolini Trofie al pesto con patate e fagiolini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cbeb91626869978e6d7119d182118776/Derivates/185a4813d5213a36dfb132210dbfb847b8f9e422.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Trofie
- 250 g di farina di grano duro + q.b.
- 100 g di farina tipo 0
- 170 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Pesto alla genovese
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 30 g di pinoli sgusciati
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di foglie di basilico fresche
- 100 - 130 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 100 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3156 kJ / 754.3 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 80.2 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 577.7 mg
Alternatywne przepisy
Lasagna di zucchine al pesto
50 мин.
Fileja tropeani
2h
Trofie al pesto (vegan)
1h 30min
Gnocchi di patate con crema allo zafferano
1h 30min
Spaghetti alla checca
40min
Spaghetti alla siciliana
30min
Pasta fredda alla norma
30min
Pasta al pesto di prezzemolo
20min
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
30min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30min
Insalata di pasta alla mediterranea
30min
Pasta broccoli e acciughe
40min