Trofie al pesto con patate e fagiolini
TM6

Trofie al pesto con patate e fagiolini

4.8 (18 ocen)

Składniki

Trofie

  • 250 g di farina di grano duro + q.b.
  • 100 g di farina tipo 0
  • 170 g di acqua
  • 1 pizzico di sale

Pesto alla genovese

  • 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 30 g di pinoli sgusciati
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 80 g di foglie di basilico fresche
  • 100 - 130 g di olio extravergine di oliva
  • 1200 g di acqua
  • 250 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm)
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 100 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi (3 cm)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3156 kJ / 754.3 kcal
Białko
21.6 g
Węglowodany
80.2 g
Tłuszcz
40.7 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Błonnik
5.1 g
Sód
577.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy