Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 450 g di carciofi surgelati a fettine
- farina tipo 00 q.b.
- 500 g di fettine di vitello a listarelle
- 100 g di vino bianco
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1037.3 kJ / 248 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 604.9 mg
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35 Min
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 Std.
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 Min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40 Min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 Min
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
40 Min
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30 Min
Spezzatino di pesce spada a Cottura lenta
1h 40min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20 Min
Carpaccio di ravanelli con filetti di merluzzo
30 Min
Tranci di pesce spada con cipolle caramellate e pomodorini
1 Std.
Ombrina al cartoccio con patate
45 Min