Straccetti di vitello ai carciofi

Straccetti di vitello ai carciofi

4.2 42 oceny
Przygotowanie 15 godz.
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 spicchi di aglio
  • 450 g di carciofi surgelati a fettine
  • farina tipo 00 q.b.
  • 500 g di fettine di vitello a listarelle
  • 100 g di vino bianco
  • 250 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 248 kcal / 1037.3 kJ
Białko 29.9 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 6.9 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 604.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...