Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno, a metà
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di pinoli
- 350 g di filetti di sgombro sott'olio, sgocciolati
- 100 g di vino bianco secco
- 250 g di passata di pomodoro
- 60 g di olive taggiasche denocciolate
-
2 - 3
rametti di origano fresco, le foglioline
lub 1 - 2 pizzichi di origano secco - 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2575.5 kJ / 615.5 kcal
- Białko
- 29.4 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 320 mg
Alternatywne przepisy
Fusilli alla curcuma e pancetta
30min
Zuppa marchigiana di legumi e salsiccia
45 min.
Mesciua spezzina
1h
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min
Bratwurst con insalata di patate
35min
Pasta alla carcerata
30min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min.
Caserecce cime di rapa e salsiccia
1h
Pasta agretti e ricotta
45 min.
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30min
Gramigna alla salsiccia
45 min.
Pasta alla ionica
30min