Linguine allo sgombro
TM6 TM5

Linguine allo sgombro

4.8 (30 ocen)

Składniki

  • 1 scalogno, a metà
  • 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 20 g di pinoli
  • 350 g di filetti di sgombro sott'olio, sgocciolati
  • 100 g di vino bianco secco
  • 250 g di passata di pomodoro
  • 60 g di olive taggiasche denocciolate
  • 2 - 3 rametti di origano fresco, le foglioline
    lub 1 - 2 pizzichi di origano secco
  • 1 pizzico di sale
  • 320 g di pasta secca tipo linguine

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2575.5 kJ / 615.5 kcal
Białko
29.4 g
Węglowodany
67 g
Tłuszcz
25.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
4.1 g
Sód
320 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy