Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 500 g di passata di pomodoro
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino secco piccante
- 1 cucchiaino di sale
- 1000 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1324.2 kJ / 316.5 kcal
- Białko
- 36.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 2232.4 mg
Alternatywne przepisy
Merluzzo in salsa di pomodoro
30 分钟
Linguine allo sgombro
30 分钟
Insalata di polpo e patate
2小时
Cappone agli agrumi con purè di carote
2小时 30 分钟
Sautè di cozze e vongole
40min
Gamberi e calamari speziati
20min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20min
Uova occhio di bue con contorno di verdure
30 分钟
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50 分钟
Ombrina al cartoccio con patate
45min
Filetti di merluzzo con peperoni e cipolle
45min
Insalata di seppie, patate e pomodorini
35min