Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 500 g di passata di pomodoro
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino secco piccante
- 1 cucchiaino di sale
- 1000 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1324.2 kJ / 316.5 kcal
- Białko
- 36.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 2232.4 mg
Alternatywne przepisy
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 Std.
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40 Min
Pollo speziato e purè di cavolfiore
40 Min
Salmone con pesto di cedro
30 Min
Gamberi e calamari speziati
20min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40 Min
Scaloppine di pollo al limone
40 Min
Spezzatino di pesce spada a Cottura lenta
1h 40min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20min
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1 godz. 30 min
Costolette di agnello in salsa bernese
4 godz.
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35 Min