
Urządzenia i Akcesoria
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
440 g
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
cebuli dymki przekrojonej na pół30 g
-
majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)200 g
-
pasty tahini (patrz wskazówka)40 g
-
octu jabłkowego20 - 40 g
-
syropu klonowego20 g
-
ząbek czosnku1
-
musztardy1 czubata łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
cebuli suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki150 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
268.5 kcal /
1123.5 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
22.4 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
651 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Pomidorowe kulki ryżowe
40 min
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9 godz.
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min