Urządzenia i Akcesoria
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
440 g
Składniki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
30 g cebuli dymki przekrojonej na pół
-
200 g majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)
-
40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
20 - 40 g octu jabłkowego
-
20 g syropu klonowego
-
1 ząbek czosnku
-
1 czubata łyżeczka musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
150 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
651 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1123.5 kJ /
268.5 kcal
Tłuszcz
22.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Kombucha
192 godz. 30 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Salsa pico de gallo
5 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min