Urządzenia i Akcesoria
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
440 g
Składniki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
30 g cebuli dymki przekrojonej na pół
-
200 g majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)
-
40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
20 - 40 g octu jabłkowego
-
20 g syropu klonowego
-
1 ząbek czosnku
-
1 czubata łyżeczka musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
150 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
651 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1123.5 kJ /
268.5 kcal
Tłuszcz
22.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
55 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 min
Marakuja Sour (moktajl)
10 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Sycylijska caponata
30 min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Koreański ramen z tofu
50 min
Kalafior tikka masala
30 min