Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu

Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
440 g

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    4 gałązki
  • cebuli dymki przekrojonej na pół
    30 g
  • majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)
    200 g
  • pasty tahini (patrz wskazówka)
    40 g
  • octu jabłkowego
    20 - 40 g
  • syropu klonowego
    20 g
  • ząbek czosnku
    1
  • musztardy
    1 czubata łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • cebuli suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki
    150 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 268.5 kcal / 1123.5 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 22.4 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 651 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...