
Urządzenia i Akcesoria
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
440 g
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
cebuli dymki przekrojonej na pół30 g
-
majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)200 g
-
pasty tahini (patrz wskazówka)40 g
-
octu jabłkowego20 - 40 g
-
syropu klonowego20 g
-
ząbek czosnku1
-
musztardy1 czubata łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
cebuli suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki150 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
268.5 kcal /
1123.5 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
22.4 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
651 mg