Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 30 g cebuli dymki, przekrojonej na pół
- 200 g majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)
- 40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
- 20 - 40 g octu jabłkowego
- 20 g syropu klonowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 czubata łyżeczka musztardy
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
- 150 g tofu, średnio twardego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1123.5 kJ / 268.5 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 651 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème fraîche
16h 10 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
30 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55min
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
45 min
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6)
40 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Tofucznica
30 min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min